2019-04-18T14:46:48+03:00

Credit pentru Victoriabank, in valoare de 5 milioane de euro, sustinut de granturi UE

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Uniunea Europeana (UE) ofera Victoriabank finantare de 5 milioane de euro, sustinuta de granturi
Поделиться:
VictoriabankVictoriabank
Изменить размер текста:

Imprumutul de 5 milioane de euro de la BERD vine in urma imbunatatirii semnificative a guvernantei corporative a bancii si reconfirma eforturile depuse de angajatii Victoriabank si top managementul acesteia intru asigurarea unei functionari transparente ale activitatii bancare.

Bogdan Plesuvescu, Presedinte al comitetului de directie Victoriabank, a declarat: Victoriabank, parte a Grupului Financiar „Banca Transilvania” este onorata de increderea BERD si se bucura ca efortul depus in ultimul an, este recunoscut la nivel international prin contractarea acestui imprumut, care constituie, astfel, o carte de vizita importanta pentru activitatea de creditare a bancii. Ca urmare, Victoriabank va putea sa-si diversifice produsele de creditare asigurand accesul clientilor la surse de finantare cu grant si consultanta tehnica. Totodata, datorita noului model de business implementat de curand la Victoribank, accesul la sursele de finantare va putea fi personalizat pentru nevoile Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) sau a intreprinzatorilor individuali dar si pentru nevoile clientilor Medii Corporativi si Mari Corporativi.

Prin venirea la Victoriabank, Banca Transilvania, a marcat inceputul unui nou capitol in dezvoltare a sistemului bancar si a mediului de afaceri din Republica Moldova. Noul model de business, replicat de la actionarul majoritar, presupune accesul intreprinderilor la surse financiare, conform nevoilor personale ale tuturor categoriilor de companii: IMM-uri, clienti Medii si Mari Corporativi, astfel incat aceasta sa poata deveni, în cel mai scurt timp „Banca oamenilor intreprinzatori” din Moldova asa cum e cunoscuta BT in Romania.

Finantarea data reprezinta un suport real si oportunitate in plus pentru Victoriabank de a sustine economia Moldovei si de a contribui la cresterea acesteia.

Victoriabank

Victoriabank

Henry Russell, Directorul BERD pentru institutiile financiare in Balcanii de Vest, Belarus, Moldova si Ucraina, a declarat: „Salutam progresul Moldovei in sectorul bancar. Odata cu imbunatatirea semnificativa a guvernantei corporative si a transparentei actionariatului in Victoriabank, reluam creditarea acestei banci. Astfel, ne propunem sa extindem accesul la finantare pentru companiile din Moldova".

BERD este cel mai mare investitor institutional din Moldova. De la inceputul activitatilor sale in tara, Banca a investit 1,2 miliarde de euro în peste 125 de proiecte din sectorul financiar, cel agroalimentar, energetic, de producere si infrastructura. La inceputul anului trecut, Banca Transilvania a preluat controlul la Victoriabank, unde BERD este un actionar minoritar.

Banca Transilvania & Victoriabank

Victoriabank

Victoriabank

Banca Transilvania este cel mai mare grup financiar din Romania, cu peste 3 milioane de clienti, aproximativ 10.000 de angajati, aproape 30.000 de actionari si peste 500 de sedii. BT este singurul brand bancar romanesc prezent in Brand Finance 500 Banking in 2018 i 2019, realizat de Brand Finance.

Victoriabank este in top trei cele mai mari banci din Republica Moldova, cu peste 620.000 de clienti, 100 de sedii si 1.300 de angajati. Este prima institutie bancar comerciala infiintata in Republica Moldova, in anul 1989.

Это полезно знать

Подпишитесь на новости: