2019-07-04T11:36:34+03:00

BERD ofera 5 milioane de dolari bancii Victoriabank in cadrul TFP

Поделиться:
VictoriabankVictoriabank
Изменить размер текста:

Pe 4 iulie, a. c., Victoriabank si BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare) au semnat 2 contracte de activare a unei limite de 5 milioane de dolari americani in cadrul programului Trade Facilitation Programme (TFP).

Victoriabank

Victoriabank

Trade Facilitation Programme este derulat de BERD intru facilitarea serviciilor de comert international, prestate de Victoriabank, avand la baza un cadru contractual. Acest program presupune 2 facilitati.

• Facilitate de Garantare (Guarantee Facility), prin garantarea instrumentelor de plata/garantare emise de bancile comerciale, asumandu-si astfel riscul bancilor emitente. La solicitarea bancilor emitente BERD emite instrumentul sau de garantare (acreditiv stand-by/SG) in favoarea bancilor beneficiare.

• Facilitate de Credit (Cash Advances), acordarea de credite pe termen scurt pentru finantarea tranzactiilor comerciale de import/export.

Semnarea acestor contracte cu BERD reprezinta o dovada in plus a increderii acordate bancii Victoriabank si a schimbarilor care au avut loc in managementul acesteia, dupa intrarea, in 2018, a Bancii Transilvania si BERD in actionariatul Victoriabank.

Programul de facilitare a comertului (TFP) vizeaza promovarea comertului exterior catre, dinspre si intre tarile in care BERD investeste. Prin acest program, care functioneaza deja de 20 de ani, BERD ofera garantii bancilor internationale si imprumuturi pe termen scurt catre bancile emitente. Din sursele programului Victoriabank va putea acorda imprumuturi catre exportatori, importatori si distribuitorii locali, acestea reprezentand o oportunitate in plus pentru Victoriabank de a sustine economia Moldovei si de a contribui la cresterea acesteia.

„Suntem onorati sa fim parte a Programului de Facilitare a Comertului derulat de BERD si de increderea pe care ne-o ofera aceasta. Programul reprezinta o oportunitate in plus pentru Victoriabank, parte a Grupului Financiar „Banca Transilvania”, de a sprijini comertul international si intra-regional in conformitate cu cele mai inalte standarde. Ne bucuram sa avem oportunitatea de a le oferi, cu incredere, clientilor nostri companii de comert, industriale sau celor din sfera serviciilor solutii de finantare si garantare sigure si rapide, adaptate necesitatilor fiecarui client in parte, ce-i va ajuta la cresterea competitivitatii si la deschiderea noilor oportunitati de import – export.”- a declarat Bogdan Plesuvescu, Presedinte al Comitetului de Directie Victoriabank.

In aprilie, curent, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Uniunea Europeana (UE) a oferit Victoriabank finantare de 5 milioane de euro, din cadrul liniei de credit sustinuta de granturi, care alaturi de limita de 5 milioane de dolari americani, activata prin Programul de facilitare a comertului, reconfirma eforturile depuse de angajatii Victoriabank si top managementul acesteia in asigurarea unei func ionari transparente ale activit tii bancare.

BERD este cel mai mare investitor institutional din Moldova. De la începutul activitatii sale in tara, banca a investit 1,2 miliarde de euro in peste 125 de proiecte din sectorul financiar,energetic, in agrobusiness, infrastructurs si industria prelucratoare din Moldova.

Victoriabank este a treia cea mai mare banca din Republica Moldova. Are peste 620.000 de clienti, 100 de sedii si 1.300 de angajati. Este prima institutie bancara comerciala din Moldova, fiind infiintata in anul 1989. In calitate de actionari si parteneri strategici ai Victoriabank, Banca Transilvania si Banca Europeana pentru Reconstructie i Dezvoltare si-au propus sa contribuie la dezvoltarea Victoriabank si la consolidarea mediului bancar din Republica Moldova.

Это полезно знать!

Victoriabank

Victoriabank

Victoriabank

Victoriabank

Victoriabank

Victoriabank

Victoriabank

Victoriabank

Подпишитесь на новости: