2019-11-22T15:56:52+03:00

Victoriabank, partener financiar al proiectului Livada Moldovei

Clientii bancii, agenti economici si intreprinzatori care doresc sa implementeze un proiect in sectorul horticol au si mai multe oportunitati acum, datorita programului lansat la Victoriabank
Поделиться:
Victoriabank, partener financiar al proiectului Livada MoldoveiVictoriabank, partener financiar al proiectului Livada Moldovei
Изменить размер текста:

Victoriabank a semnat acordul de recreditare cu aliniere la proiectul – Livada Moldovei, devenind, astfel, partener financiar al proiectului, care inseamna o linie de creditare oferita de catre Banca Europeana de Investitii (BEI) Guvernului Republicii Moldova, care la randul sau acorda acest imprumut bancilor comerciale participante la proiect.

Clientii bancii, agenti economici si intreprinzatori care doresc sa implementeze un proiect in sectorul horticol au si mai multe oportunitati acum, datorita programului lansat la Victoriabank.

Activitatile eligibile din cadrul acestuia reprezinta orice investitie in sectorul horticol (cu exceptia achizitionarii terenurilor agricole) si sectoarele conexe:

Constructia serelor;

Instalarea sistemelor de irigare;

Constructia sau renovarea halelor de productie;

Procurarea camioanelor frigorifice;

Procurarea echipamentelor;

Procurarea utilajelor agricole;

Plantarea noilor suprafeеe;

Echipamente pentru industria conexa (tipografii, producatori de ambalaje);

Echipamente pentru intreprinderi vinicole;

Amenajarea teritoriului si gradinaritul ornamental;

Mijloace circulante pentru necesitati investitionale (containere, lazi, palete, ambalaje) etc.

In cadrul Proiectului „Livada Moldovei” valoarea minima a alocarilor pentru investitii este de 5000 Euro. Pot fi accesate credite de pana la 5 milioane Euro, pe un termen de maxim 10 ani, cu o perioada de gratie de pana la 4 ani. Proiectul ofera facilitati fiscale, aplicarea cotei TVA „Zero” si facilitati la import, prin scutirea de plata taxelor si procedurilor vamale, accize si TVA la importul utilajelor sau serviciilor.

Victoriabank, este bucuroasa sa se alature scopului urmait de BEI s Guvernul Moldovei si anume - facilitarea si crearea unor conditii favorabile restructurarii lantului valoric al sectorului horticol din Moldova.

Relansarea proiectului reprezinta pentru Victoriabank inca un pas in intampinarea IMM-urilor din Republica Moldova, pe care banca ii sustine prin diverse programe si produse precum: conturi gratuite in primul an de activitate, pachete nelimitate, scrisori de garantie bancara pentru licita ii, credite rapide fara garan ii materiale si, desigur, programul de informare si educatie antreprenoriala – Victoriabank CLUB, lansat in aprilie, a.c.

Pentru mai multe detalii va asteptam la cea mai apropiata unitate Victoriabank.

Это полезно знать!

Подпишитесь на новости: